
Restaurang sjöbRIS
Vid glödande björkved och gnistrande is finner vi inspiration till våra vedugnsbakade pizzor, det grillade från vår kolgrill och Sjöbodens stora utbud av skaldjur. På Sjöbris jobbar vi med en hel del underhållning och mysiga middagar på vår brygga där köket lägger fokus på fräscha smaker med hållbarhetstänk mot våra hav.
Sommar, höst, vår eller vinter följer vi med säsongerna för
att skapa en smakupplevelse för dig på älven i Umeå.
Välkommen hem till oss.
Kvällsmenyn serveras från kl 16.00, våra vedugnsbakade pizzor serveras måndag-torsdag från 16.00, fredag-söndag från kl 15.00
SMÅTT
NOCELLARA OLIVER: 59 KR
MARCONA MANDLAR: 65 KR
BOQUERONES 50G: 99 KR
I olivolja & vinäger, serveras med levainbröd.
ANCHOA/SARDELLER 50 g: 99 KR
I olivolja & salt, serveras med levainbröd.
FORELLROM: 145 KR
Mandelpotatispuré, gräddfil, syrlig lök & krispig potatis.
COMTÉ OST 30g: 85 KR
Fröknäcke & syltade körsbär.
POMMESKORG: 69 KR
Serveras med chiliaoli.
FÖRRÄTTER
SJÖBRIS TOAST SKAGEN: 165 KR
Handskalade räkor, pepparrot, cognac, rödlök,
krasse, dill & citron på rostat levainbröd.
LÖJROM 30G: 199 KR
Friterat ”Langos” bröd, cremé fraîche, rödlök & citron.
JORDÄRTSKOCKSSOPPA: 175 KR
Mandelpotatispuré, hasselnötter,
brynt smör & soja och västerbottensost.
RÅBIFF ASIATISK: 185/285 KR
Gochujang-majonnäs, inlagd ingefära, koriander, lime,
friterad potatis, böngroddar & togarashi.
KLASSISK RÅBIFF: 185/285 KR
Bakad äggula, rödlök, inlagd gurka, pepparrot,
kaprisdijonnaise & krispig potatis.
OSTRON BAREN
FINE DE CLAIRE - FRANKRIKE: 39 kr/st
Schalottenlöksvinägrett & citron.
GILLARDEAU - FRANKRIKE: 55 KR/st
Schalottenlöksvinägrett & citron.
LYXOSTRON - FINE DE CLAIRE: 75 KR/st
Löjrom & brynt smör.
HONGKONG - FINE DE CLAIRE: 59 KR/st
Mirin, soja, röd chili & koriander.
HUVUDRÄTTER
TOAST SKAGEN ROYALE: 265 KR
Handskalade räkor, pepparrot, cognac, rödlök, krasse, dill & citron på rostat levainbröd.
SJÖBRIS BURGARE: 235 KR
I samarbete med kött från Strömdahla slakteri, honungs-& dijoncoleslaw, chilipicklad gurka, ruccola, cheddarost, gruyére, umamiglaze & krispig lök. Serveras med pommes frites & chiliaioli
Dubbelburgare + 50 kr
GRILLOUMIBURGARE FRÅN UMEÅ: 225 KR
Honungs-& dijoncoleslaw, chilipicklad gurka,
ruccola, umamiglaze & krispig lök. Serveras med pommes frites & chiliaioli
Dubbelburgare + 40 kr
UMAMI RISOTTO: 295 KR
Misobuljong, taleggio, rökt shiitakesvamp, picklad pumpa, citronette, tryffelpecorino & krispig purjolök.
SKREI TORSK: 315 KR
Broccolipuré, sojabönor, ostronblad,
jalapeño-& dillolja, blåmusslor & musselsås.
ANKBRÖST: 335 KR
Pak choi-& rödkål, sichuanpepparsky, thaibasilikaolja, misopocherad spetskål & sesamkrisp.
OXFILÉ 200G: 389 KR
Rödvinssky med foie gras, brytbönor, tryffelsmör, syltade körsbär, Parmigiano-Reggiano & potatisgratäng.
BARNMENY
PANNKAKA: 75 KR
Serveras med hallonsylt, grädde och chokladsås.
45G HAMBURGARE: 79 KR
Kött från norrländska gårdar serveras med pommes frites och kallslagen bearnaise.
VEDUGNSBAKAD PIZZA: 79 KR
LILLGROVA:
Grillad ananas och vindelnrökt skinka.
NATIONELLA:
Fior di latte och tomatsås.
DESSERT
SJÖBRIS BANANASPLIT: 125 KR
Smörstekt bananbröd, saltade jordnötter, banan-kolasås, vaniljglass, chokladsås & banancurd.
PÄRON-& KRUSBÄRSSORBET: 89 KR
Vitchokladcréme, inlagda päron & puffat bovete.
TIRAMISU: 115 KR
Caramellmousse, savoirdi kex, sabayonne,
vahlronachoklad & syltade körsbär.
TRYFFEL: 39 KR/ST
Fråga oss efter kvällens smaker.
SJÖBRIS VEDUGNSBAKADE PIZZA
Alla våra pizzor är bakade med omsorg i vår vedugn och alltid med bästa råvaror. Vi på Sjöbris älskar Napolitansk inspirerade pizzor med San Marzano tomater & fior di latte.
Degen får kalljäsa till perfektion för att sedan möta vedugnens 400-gradiga hetta för att skapa ”leopardfläckarna” som ger den tydliga karamelliserade smaken. Toppas med det bästa från Västerbotten & Piemonte.
SJÖBRIS SIGNATUR PIZZOR
BELLA: 275 KR
Oxfilé, tryffelaioli, riven anklever, ruccola & syltade körsbär.
OBBOLA (BIANCO): 289 KR
Löjrom, rödlök, créme fraiche, citron & västerbottensost.
VÄSTERBOTTEN: 239 KR
Lättrökt renytterlår, västerbottensost, smörfrästa kantareller & ruccola.
TRYFFEL (BIANCO): 234 KR
Bakad oxfilé, tryffelcréme, gruyére, säsongens svamp & krispig potatis.
SJÖBRISISKA MEDELHAVET: 209 KR
Rödräka, handskalade räkor, vongole musslor, bläckfisk, färsk vitlök & limebladspulver.
SJÖBRISISKA MEDELHAVET DELUXE: 259 KR
Gratinerat ostron, rödräka, handskalade räkor, vongole musslor,
bläckfisk, färsk vitlök & limebladspulver.
SÄSONGENS PIZZOR
PIRATEN: 214 KR
Chilisalami, färsk jalapeños, Fior di latte, Pimientes de padronés & färsk vitlök.
- Går att få vegansk med vegansk chorizo & vegansk mozzarella.
BRYGGAN: 214 KR
Fior di latte, hyvlad parmesan, ruccola & Prosciutto di Parma.
PARMA (BIANCO): 214 KR
Fior di latte, gorgonzola, rosésallad, balsamico & Prosciutto di Parma.
TOMATINA: 209 KR
Pesto av soltorkade tomater, parmesancréme,
hyvlad Parmigiano-Reggiano & basilika.
QUATTRO FORMAGGI (BIANCO): 215 KR
Ricotta, gorgonzola, tallegio, Provola mozzarella,
tryffelhonung, svarta vinbär & pistagenötter.
VEGAN BRISEN: 189 KR
Säsongens svamp, kronärtskocka, mozzarella,
krispig potatis & soltorkade tomater.
LILLGROVA: 169 KR
Grillad ananas & vindelnrökt skinka.
NATIONELLA: 155 KR
Fior di latte & tomatsås.
TOPPA DIN PIZZA
Chiliaioli: 19 kr
Kallslagen bearnaise: 19 kr
Ört-& citrusaioli: 19 kr
Tryffelaioli: 29 kr
Vi på Sjöbris älskar vin och har ett stort intresse för vin-& mat kombination. Vi har två sommelier ombord i besättningen!
Kika in vår vinlista för alla röda, vita & rosé viner
samt champagne & mousserande.
CHAMPAGNE AV JOSEPH DESRUETS
NV CUVÉE SIGNATURE BRUT RESERVE: 145/870 KR
Pinot Noir 50% Chardonnay 30% Pinot Meunier 20%
NV CUVÉE NATURE ZÉRO DOSAGE: 959 KR
Chardonnay 40% Pinot Noir 40% Pinot Meunier 20%
NV CUVÉE SYBARITE ROSÉ: 1249 KR
Pinot Noir 100%
NV CUVÉE SOLEIL DE MAI: 1349 KR
Pinot Meunier 70% Chardonnay 30%
2016 IV M&T COLLECTION BRUT NATURE: 2239 KR
Pinot Noir 62% Chardonnay 38%
ÖVRIGA CHAMPAGNE:
LOUIS MASSING GRANDE RÉSERVE: 895/1790 KR
Chardonnay 34% Pinot Meunier 33% Pinot Noir 33%
ANDRÉ CLOUET ROSÉ: 1080 KR
Pinot Noir 100%
PIERRE PÉTERS CUVÉE DE RÉSERVE: 1020/2040 KR
Chardonnay 100%
KRUG GRANDE CUVÉE BRUT: 3670 KR
Pinot Noir 42% Chardonnay 43% Pinot Meunier 15%
BOLLLINGER SPECIAL CUVÉE BRUT: 1500 KR
Pinot Noir 60% Chardonnay 25 % Pinot Meunier 15 %
PHILIPPONNAT ROYALE RÉSERVE BRUT: 1020/2040 KR
Pinot Noir 70%, Chardonnay 28% Pinot Meunier 2%
PHILIPPONNAT GRAND BLANC EXTRA BRUT: 2014: 1200 KR
Chardonnay 100%
PHILIPPONNAT BLANC DE NOIRS EXTRA BRUT 2016: 1200 KR
Pinot Noir 100%
PHILIPPONNAT CUVÉE 1522 GRAND CRU EXTRA BRUT 2015: 1700 KR
Pinot Noir 81%, Chardonnay 19%
POL ROGER BRUT RÉSERVE : 1340/2680 KR
Chardonnay 34% Pinot Meunier 33% Pinot Noir 33%
CHAMPAGNE GEOFFROY ROSÉ DE SAIGNÉE 1ER CRU BRUT NV: 1240 KR
100% Pinot Noir
LOUIS ROEDERER CRISTAL:
Pinot Noir 60% Chardonnay 40%
1999: 17599 KR
2008: 8999 KR
2014: 4239 KR
2015: 3872 KR
SJÖBRIS NATTMENY
Är du hungrig efter att köket har stängt?